Kolibrievasten
     
kuren vasten wandelen

Agenda

"KOLIBRIE" - Artsenpraktijk voor Integrale Geneeskunde
organiseert VASTENREINIGINSKUREN

RECEPT VOOR
EEN GELUKKIG 2018!!!
 

foto impressieReinigen van het lichaam, is een basistherapie van vele aandoeningen en ziekten in de natuurgeneeskunde. Elke dag krijgt ons lichaam allerlei vreemde en niet in en bij het lichaam horende stoffen binnen. Een deel van die stoffen, blijft achter of wordt onvoldoende verwerkt, zodat wij met onnodige ballast blijven rondlopen. Per jaar komen er zo'n 2000 nieuwe schadelijke stoffen op de markt, alleen daarom zou je al moeten kuren.
Teveel opgeslagen afvalstoffen, kunnen ons op de korte of langere duur ziek maken. Als het lichaam teveel verontreinigd is, functioneert het niet goed meer.
Door ons lichaam regelmatig te zuiveren van afvalstoffen, wordt ervoor gezorgd, dat het lichaam beter blijft functioneren. Door een vasten-reinigingskuur wordt het lichaam de kans gegeven om even tot rust te komen en alle opgeslagen afvalstoffen te verwijderen.
Daardoor ontstaat er een verbetering van onze gezondheid en voelt men zich veel fitter na zo'n kuur, ook geestelijk functioneert men beter en alerter. Het reinigen heeft een genezend effect, voor zowel lichaam als geest.
Er zijn vele manieren om onszelf van die afvalstoffen te ontdoen.
Dat kan individueel, thuis, in een groep en midden in de bossen. Ook zijn er verschillende soorten manieren van vastenreinigingskuren.

SPIRITUEEL VASTEN
Boeddha onderwees het al: bidden brengt ons halverwege de hemel, vasten brengt ons naar de hemelpoort. Vasten is de diepste vorm van meditatie. Vasten "dwingt" je als het ware naar het moment van NU, naar de kracht van NU. Het spirituele vasten brengt je dichter bij en naar jezelf, naar je eigen natuur. Je gaat weer bewust contact maken met de verschillende dimensies in jezelf. In de kuren eten we in stilte, in meditatie. Een van de dagen in de kuurweek brengen we door in stilte en zwijgen. Zwijgen kan heel genezend werken, zwijgen bevordert een eerlijke ontmoeting met jezelf, zwijgen is het loslaten van praten en loutert emoties. Tenslotte is zwijgen noodzakelijk om tot een ontmoeting met God te komen. Ook tijdens het wandelen overdag hebben we regelmatig een tijdje dat we even in stilte met onszelf en de natuur wandelen.

We zingen bepaalde mantra's om het loslaatproces te bevorderen, doen daarvoor ook speciale Tibetaanse yoga - oefeningen.

Deze bijzondere kuren zijn eigenlijk alleen geschikt voor diegenen, die al eens een vastenkuur gedaan hebben, zodat we weinig tijd hoeven te besteden aan uitleg over klysma's, leverpakkingen, de gewone normale vastenreacties etc. We kunnen dan direcht onze aandacht en energie richten op ons innerlijke pelgrimspad.


PROGRAMMA
Hier onder vindt u het programma. Elk jaar worden er in het voor- en najaar in binnen- en buitenland kuren georganiseerd, elk jaar is het programma weer anders, zodat er variatie is in het wandelgebied. Gemiddeld lopen we rond 10 km per dag, in de Eifel lopen we iets langer, maar kan ook ingekort worden.

OPGAVE:
Indien u zich heeft opgegeven, voor een kuur, ontvangt u ca 2 weken voor aanvang van de kuur zeer uitgebreide informatie over de afbouwweek, het vasten zelf, wat u zoals kunt verwachten, instructie mbt klysma, route beschrijving etc. etc.
Bij elke kuurgast vindt er een intake gesprek plaats en wordt samen de kuur doorgesproken, verder wordt er ook een bioresonantieonderzoek gedaan. Dit consult duurt een uur, de kosten kunt u declareren bij de ziektekostenverzekering.

aanmelden Deze knop opent een nieuw venster waarop het aanmeldingsformulier staat.
U kunt het uitprinten en per post opsturen.
Wel eerst telefonisch aanmelden om te horen of er nog plaats is.

ALGEMENE VOORWAARDEN:
Door het invullen van het aanmeldingsformulier en overmaken van de aanbetaling op artsenpraktijk Belt-Schutsloot meldt u zich aan voor de door u gekozen week.

De annuleringskosten bedragen na opgave 45 euro. Bij annulering 14 dagen voor aanvang van de kuur, kan 50% helaas niet worden teruggestort.
Bij annulering 7 dagen voor aanvang kan helaas niets worden teruggestort.

Voor verdere inlichtingen en opgave kunt u terecht bij "KOLIBRIE", artsenpraktijk voor
Klassieke Homeopathie, natuurgeneeskunde en bioresonantie-therapie in Belt-Schutsloot
tel: 038 - 3865791 (18.30 - 19.00)

OOK BESTAAT ER DE MOGELIJKHEID EEN WANDELKUUR TE ORGANISEREN IN BINNEN- OF BUITENLAND VOOR EEN EIGEN GROEP MENSEN, BIJVOORBEELD VRIENDEN, FAMILIE, COLLEGA'S ETC. ETC.
NEEM HIERVOOR CONTACT OP MET HET CENTRUM.


" SOUL - SOOTHING - RETREATS"
een innerlijke pelgrimstocht, lopend stilstaan
te voet op weg naar en voor een betere gezondheid

27 april - 6 mei 2018 MINDFULL DETOXKUUR - Sauerland-Duitsland

31 augustus - 9 september 2018

MINDFULL DETOXKUUR - Sauerland-Duitsland

Behalve bovenstaande reinigingskuren zijn er ook mogelijkheden om met een eigen besloten groep te kuren, ook weekenden indien gewenst, neem daarvoor contact op met het centrum  !

 

MINDFULL DETOXKUURtop
in het schitterende sauerland.

op herhaaldelijk verzoek een 10 daagse
er bestaat de mogelijkheid om 10 dagen te kuren of korter bijvoorbeeld  7 dagen en daaarna de opbouwkuur zodat de valkuilen van de opbouw vermeden kunnen worden.
van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei 2018

Sauerland in Duitsland is een magnifiek gebied om bij uitstek schitterende wandelingen te maken. Het gebied is slechts op 3 a 4 uur bereikbaar vanuit Nederland.
Wij wandelen elke dag in dit prachtige gebied in de stille Natuur. Tijdens de wandelingen zal er uitgebreid aandacht zijn om in stilte en in meditatie te lopen. Daar is altijd
veel behoefte aan bij de kuurders. Met mindful wandelen kunnen we waardevolle inzichten opdoen, we krijgen antwoord op vragen die innerlijk spelen. We nemen adembenemende vergezichten waar.
Ook zullen er energetische waarneemoefeningen in de Natuur gedaan worden ter bewustwording, van de natuur in ons zelf.
Tijdens de 10-daagse zullen er een aantal opties aangeboden worden, waar je al of niet aan kan meedoen.
We gaan 1 dag naar een heerlijk wellness centrum waar saunas zijn, zwembad en ontspanningsmogelijkheden (ca 18 euro)
Een geneeskrachtige zoutgrot voor versterking van onze immuniteit (ca 6 euro) of naar een grot met geneeskrachtig water uniek in Europa, en waar je zoveel geneeskrachtig water mee mag nemen als je
zelf wilt. (ca 6 euro) Zij verzenden dit geneeskrachtige water door heel de wereld.
We gaan een labyrinth lopen en een mindful bezinningspad boven op een berg.
Het avondprogramma is zeer afwisselend en afgestemd op behoefte, zoals een Zieletekening maken met uitleg van de symboliek, moodbord, zang, dans, film over voeding, lezing, creativiteit om maar een
greep uit het uitgebreide aanbod te nemen.
In ieder geval zijn er overdag en savonds keuzes waar jij uit kan kiezen en waar jij je het beste bij voelt. Ons spontane lachende innerlijke kind komt uitgebreid aan bod.
Onze focus is gericht op een mindfull kuur, op onze innerlijke kracht, ons zelfgenezend vermogen en positiviteit. Wij boren onze eigen potenties aan voor groei en bewustwording.
Of gewoon lekker luieren, boekje lezen of niks doen. Het centrum waar we verblijven heeft een grote bibliotheek. Het is in ieder geval jouw week en jouw eigen schoonmaak proces.
Er is veel ruimte voor individuele inbreng.

Je kan kiezen uit verschillende dingen,
1 – zuur-base detox, dat is mild reinigen met een dieet van basische voedingsmiddelen
2 - vasten waarbij je kan kiezen uit groentesappen, rijst of thee vasten alles is uiteraard biologisch !
Ook is het mogelijk, korter te vasten of te detoxen en een paar dagen alvast te gaan opbouwen naar jouw eigen gewenste eetpatroon
Ieder heeft een eigen kamer met douche en toilet

Investering in deze mindfull gezondheidsvakantie is 895 euro
Er zijn mogelijkheden om 700 euro (10 x 70 euro) aan declaraties bij de zorgverzekering in te leveren
kijk even op www.nwp-natuurgeneeskunde.nl of jouw verzekering vergoed
Anders investeer je het bedrag als vakantie in jezelf mocht je geen aanvullende verzekering hebben afgesloten

Afgelopen jaar zei Martine:
“je hebt ons met zoooooveeeeeeel rijkdom gevoed,
door ons zo weinig te laten eten..................”

GUN JEZELF HET CADEAU VAN LIEFDE EN RIJKDOM VOOR JEZELF! WORDT SCHONER EN LEEF VANUIT JE HART, KIES VOOR JEZELF!

aanmelden

MINDFULL DETOXKUUR SAUERLAND
vrijdag 31 augustus tot en met zondag 9 september 2018
zie uitgebreide informatie van hierboven

aanmelden

disclaimer © Naar de homepage