Dierenpraktijk Kolibrie

Dieren staan dicht bij de natuur.

Dierenpraktijk Kolibrie

Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelenNet als bij mensen zijn de voorwaarden voor een optimaal en gezond bestaan:
1. Goede en juiste voeding
2. Optimaal psychisch welbevinden
3. Goede en juiste beweging
4. Goede en juiste huisvesting
5. Diervriendelijke behandelingen/therapieën bij ziekten
Ik maak bij de behandeling van dieren, afhankelijk van de klachten , een keuze uit o.a. voeding , vitaminen en mineralen, homeopathie, bach-remedies, brioresonantie en besteed uitgebreid aandacht aan het emotioneel welbevinden van het dier.
Het eerste consult met een dier varieert van 30-60 min. De vervolgconsulten zijn 30 min.
Ook in de dierenwereld bestaan er ziektekostenverzekeringen.

Dieren staan dicht bij de natuur. Er wordt van de mensen gezegd, dat ze van de natuur vervreemd zijn. Als een dier ziek is, trekt het zich terug, onthoudt zich van voedsel en "kuurt uit" ! De genezingsprocessen kunnen zich voltrekken en na verloop van tijd is het dier hersteld, springt weer op en gaat eten.
Wij mensen kunnen veel van dieren leren. Dieren vasten intuïtief bij ziekte!
Ook zijn er vele diersoorten die een hele tijd niet eten bijvoorbeeld bij het verzorgen van hun kroost. Trekvogels vliegen duizenden kilometers, zonder ook maar iets te eten of te drinken. Een beer houdt een winterslaap. De kolibrie is een piepklein vogeltje die duizenden kilometers kan vliegen, zonder ook maar iets te eten. Voor een kolibrie is dit uitzonderlijk, omdat het normaliter ontzettend vaak moet eten vanwege diens koolhydraatstofwisseling. Wetenschappelijk onderzoek is er nog steeds niet achter, hoe de kolibrie dit voor elkaar krijgt.

Ik heb veel geleerd en ervaring opgedaan met het instant houden van de gezondheid van dieren tijdens 3 jaar wetenschappelijk onderzoek bij de grijze wolaap in Apenheul te Apeldoorn.

Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelenDierenpraktijk Kolibrie vasten wandelenDierenpraktijk Kolibrie vasten wandelen

Zoals u wellicht weet, kunnen de meeste apen in Apenheul vrij rondhuppelen.
Wij (een onderzoeksgroep) deden een onderzoek naar het intuïtief gebruik van geneeskrachtige kruiden door de grijze wolaap. Wat wij mensen uit boeken moeten leren, doen de apen (en andere dieren) als vanzelf en intuïtief, en leren dit aan hun kroost door. Zij gebruiken juist dat kruid, dat ze op dat moment ook daadwerkelijk nodig hebben.

Gelukkig neemt het aantal homeopathische dierenartsen steeds meer toe.
Dieren zijn uitstekend met homeopathische middelen te behandelen.
Ook in mijn praktijk behandel ik dieren op een natuurlijke manier, met aandacht voor voeding en verzorging, maar vooral de psychologische kant van de zaak. Dieren nemen ontzettend veel waar en nemen helaas ook ziekten en problemen van hun "baasjes" over.
De meeste mensen zijn zich daar niet van bewust en het is een hele eyeopener wat er achter een aandoening van een huisdier kan schuilen.

Mijn grote vriend en maatje is Remy, een kater van 21-9-1983 ! 4 weken voor zijn 22e verjaardag is hij heel rustig en op een natuurlijke manier overgegaan (op zijn naamdag!). 22 jaar is bijzonder oud, mede omdat het een raskat is, die worden over het algemeen niet zo oud als een niet-ras kat. Mijn andere kater is 15,5 jaar geworden.
Ik ben ervan overtuigd als mensen hun huisdieren met liefde en respect behandelen, ze heel erg oud kunnen worden.

Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelen Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelen

Zomer 2005 ben ik naar Zuid-India gegaan voor studie en onderzoek voor de humane geneeskunde, tevens heb ik gewerkt in een van de weinige (straat)dierenopvangcentra in Kovolam. Dit centrum is in 2002 opgericht door een oudere Engelse vrouw die tijdens haar vakantie geconfronteerd werd met de in - en intrieste en dieronterende omstandigheden waarin de meeste dieren in India moeten zien te overleven.

Kerala - Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelenDit centrum heeft dringend behoefte aan liefdevolle helpende handen van de toeristen, maar ook vrijwilligers of stagiaire kunnen daar hun hart ophalen.
Daarnaast is er een schreeuwende behoefte aan een röntgenapparaat, ik moest met zwaargewonden en getraumatiseerde dieren over de vreselijke hobbelige wegen naar een humaan ziekenhuis rijden. Het dier zo goed en zo kwaad als het kon uit de auto sjorren naar de röntgentafel brengen en weer terug de auto is. Voor deze dieren gigantisch veel extra pijn boven de al aanwezige kapotte botten, wonden en verlammingen die ze hebben. Op hun website staan een aantal mogelijkheden voor donatie. Het geld is dringend nodig, omdat deze Engelse vrouw alleen maar moet rondkomen van donaties. Zij krijgt geen subsidies!

www.animalrescuekerala.org

Kerala - Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelen Kerala - Dierenpraktijk Kolibrie vasten wandelen
Belgische en Engelse vrouwen, die hun vakantie opofferen om als vrijwilligster mee te werken in het centrum, nu even koffiepauze en puppy-knuffelpauze Wekelijks worden honden gevangen om te worden gesteriliseerd en gecastreerd en ingeënt tegen hondsdolheid, daarna herkrijgen ze weer hun vrijheid

*******************

Refuxio vasten wandelenRefuxio vasten wandelen

Voorjaar 2007 liep ik dwars door Spanje de oudste bedevaartstocht van Europa.
Net als in India erg veel dierenleed tegengekomen. mijn bedevaart was niet compleet zonder iets terug te doen voor het land waar ik al die tijd te gast was en voor de armste wezens ter wereld die geen stem hebben, noch belangstelling, noch voor zichzelf op kunnen komen in het dierenasiel word op elke dinsdagochtend mensen met een verworven cerebrale aandoening gebracht om met de dieren te knuffelen, waar zowel mens als dier zichtbaar van genieten....................................

SANTIAGO DE COMPOSTELA vasten wandelenSANTIAGO DE COMPOSTELA vasten wandelen

SANTIAGO DE COMPOSTELA vasten wandelenSANTIAGO DE COMPOSTELA vasten wandelen

*******************

‘' EENS KOMT DE TIJD, DAT DE MENS NET ZO ZAL AANKIJKEN TEGEN DE MOORD OP DIEREN, ALS TEGEN DE MOORD OP MENSEN'‘.............................................

uitspraak van Leonardo da Vinci

*******************

"als ik keek naar een stuk vlees op mijn bord, zag ik een deel van een wezen, dat ooit leefde en voor mij was gedood. Het leek me een symbool van angst, pijn en dood en dat was genoeg om er geen trek meer in te hebben."

JANE GOODALL
(verwierf wereldwijde bekendheid door onderzoek naar chimpansees)

home.jpg