Introductie

de ideale kombinatie van een geweldige vakantie in de natuur.

Introductie

kuren vasten wandelen De vastenwandelkuren worden georganiseerd door ‘'KOLIBRIE'‘,
dit is een centrum voor holistische geneeswijzen.

Ik ben geboren in 1957 op de Veluwe, en afgestudeerd als arts aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in 1985. Mijn verdere opleidingen zijn in 1988 als homeopathisch arts, in 1992 als natuurarts en sinds 1998 als arts voor biofysische geneeskunde. (bioresonantie)

Daarnaast heb ik al meer dan 20 jaar, vele workshops en seminars gevolgd op het gebied van energetische geneeskunde en bewustwording. Ik geef veel lezingen over de geneeskrachtige werking van voeding, en schrijf regelmatig artikelen, sinds 01-01-2018 ben ik officieel arts n.p..

De minster van volksgezondheid Edith Schippers heeft van haar discretionaire bevoegdheid gebruik gemaakt, om te besluiten dat holistisch werkende artsen zich niet meer mogen laten registreren als holistisch werkend arts per 01-01-2018. Alleen de reguliere werkzaamheden tellen mee om de titel arts te mogen blijven gebruiken. Dat wil zeggen dat je je in Nederland alleen nog maar arts mag noemen als je gif voorschrijft oftewel chemische pillen met de nodige schadelijke bijwerkingen !
Voor mij betekent dat, na 32,5 jaar als arts gewerkt te hebben, dat ik als onkruid door de overheid wordt weggespoten en onder de “oprotwet” val. Of dat nog niet alles is, krijg ik per 17-10-2018 een brief van de inspectie dat ik mij op deze website nog “afficeer” als arts.
Vandaar even deze toelichting dat ik mijn 32.5 jaar holistisch werkzaamheden als arts verplicht heb moeten inruilen voor therapeuten werk. Ik werk nu sinds 01-01-2018 officieel als therapeut met 32,5 jaar holistische artsen ervaring achter de rug. Officieel werk ik dus niet meer als arts beste mensen, maar als therapeut. Ik ben dus geen lid meer van de artsenvereniging maar van de therapeutenvereniging. Als ik dit niet op de site vermeld, krijg ik een dikke vette boete erboven op. Lang leve B.V. Nederland! Over mijn ervaringen met deze B.V. En alles wat daarmee samenhangt, heb ik een bittere pil geschreven die volgend jaar uitkomt. Ter bewustwording voor uw gezondheid. 

Sinds 1985 houd ik mijzelf bezig met het vasten en reinigen en doe regelmatig zelf vastenkuren. Sinds ca 30 jaar begeleid ik groepen met de vastenkuren met erg veel plezier en enthousiasme. (zie bij de pagina reacties van kuurgasten)

Via een Duitse patiënte, kwam ik in 1998 in aanraking met het ‘'FASTENWANDERN'‘ zoals het vastenwandelen in Duitsland heet, en waar deze vorm van vasten razend populair is. (al meer dan 30 jaar!)
Ik heb me toen verdiept in deze vorm van vasten, omdat ik daarvoor voornamelijk een "binnen-programma" had met de kuren. Ik was meteen razend enthousiast en voelde bij de eerste wandelkuur onmiddellijk het grote verschil met de binnen-kuren die ik daarvoor aanbood. Ik was en ben zo gigantisch enthousiast over deze vorm van vasten, dat ik alleen nog maar wandelkuren organiseer!!!

In 2000 heb ik als eerste Nederlandse, de vasten-wandelkuren in Nederland geïntroduceerd.
De belangstelling is enorm en het leuke is dat de mensen vaak goed bij elkaar aansluiten. De kuurders houden van de natuur, wandelen, en van gezond en bewust bezig zijn. Ik ervaar een veel hechtere eensgezinde groep van kuurders dan daarvoor.

Meestal heb ik in de kuren of een stagiaire van een natuurgeneeskundige academie en/of een vaste kuurassistente

Wat heeft Kolibrie vastenwandelkuren jou te bieden?

 • Het allerbelangrijkste is dat ik een zeer ruime ervaring heb in het vasten, (vanaf 1985) zowel persoonlijk  als in het begeleiden van groepen. Ik kan dus zeggen, dat jullie een zeer ervaren en deskundige begeleiding gedurende de kuur hebben. Daarnaast heb ik altijd een ervaren en zeer enthousiaste assistentes. Samen zorgen wij ervoor dat we jullie met raad en daad de hele week bijstaan en er alles aan zullen doen om de week zo fijn mogelijk te laten zijn, met ook erg veel genieten.

 • Naast de deskundige leiding, wordt er een uitgebreide aandacht aan het vasten besteedt iets wat individueel per persoon (sterk) kan verschillen. Daarom zijn bij kolibrievasten de groepen klein, maximaal ca 12 personen voor optimale aandacht en begeleiding.
  Mijn ervaring is dat het kleine groepje de deelnemers heel erg aanspreken. Geen massa kuur, maar optimale aandacht voor jou!

 • wandelen in prachtige natuurgebieden weg van de haast en hectiek van het dagelijkse leven.

 • Prachtig gelegen locaties waarin we verblijven, meestal dicht bij of in een natuurgebied, in binnen- of buitenland.

 • Uitgebreide individuele voedingsadviezen en leefstijladviezen. Zowel genezend als ook preventief.

 • Tips hoe je snel en effectief van snoep-, eet-, rook-, alcohol etc verslavingen af kan komen.

 • Er wordt een dialoog met het lichaam op gang gebracht, zodat je aan den lijve leert herkennen wat het lichaam jou te vertellen heeft. We leren weer luisteren naar ons lichaam en herkennen van onze lichaamstaal. Zo bouw je ook een bewustzijn op van je zintuigen en organen.

 • in verband met de enorme toename van allergieën en overgevoeligheden leren jullie via de aura-test, die iedereen kan leren, hoe je overgevoeligheden en allergieën bij jezelf kan opsporen.

 • Op gang brengen van onze innerlijke glimlach, dwz een liefdevolle, tedere en zachte blik naar onze binnenwereld, die je beter leert kennen en vooral begrijpen, en door het begrip makkelijker veranderingen kan doorvoeren.

 • Aandacht voor de spirituele geestelijke achtergrond van aandoeningen, klachten en ziekten.

 • Uitleg over de geestelijke achtergrond van ons maag-darmkanaal, vertering van voedsel en de vertering van (moeilijke) levenssituaties, om meer in evenwicht te komen.

 • uitleg en achtergronden van vasten en reinigen op lichamelijk en emotioneel/metaal en zieleniveau.

 • Er wordt een dag- en avondprogramma aangeboden van 's ochtends vroeg tot en met 's avonds waar je naar eigen keuze al of niet aan kan mee doen. (mijn ervaring is, dat niemand iets wil missen!!)

Wat wordt er van de kuurgasten verwacht ?

 • omdat er gewerkt wordt vanuit bewustwording en groei, zingeving en spiritualiteit, wordt er van u verwacht de bereidheid te hebben uw pelgrimsweg naar binnen te bewandelen

 • omdat kolibrievasten een vasten-WANDEL-kuur is, wordt er van u verwacht, elke dag de wandeling helemaal mee te lopen. Alleen op die manier kunt u de prachtige ervaring opdoen wat een wandelkuur is.
  Ten tweede is het ook belangrijk voor het bevorderen van het groepsproces.

hart.jpg